MİRAC KANDİLİ'MİZ MÜBAREK OLSUN

MİRAC KANDİLİ'MİZ MÜBAREK OLSUN

İmam Hatip Meslek Dersleri Öğretmeni Muhammed Emin Demiryürek günün anlam ve önemine uygun video ve etkinliklerle Mirac Kandili hakkında öğrencilerimize bilgilendirici videolar izletti. Hem gecenin önemi hem de Kudüs meselesi noktasında aydınlatıcı çalışmalar ve bilgiler için öğretmenimize teşekkür ederiz.

07.02.2024 54

Miraç Kandili Nedir?

İslamiyet’te kutsal kabul edilen 5 kandilden birisi Miraç'tır. Miraç Kandili Hicri Takvime göre Recep Ayı’nın 27.gecesi idrak edilen bir gündür. Arapça Mirac kelimesinden ortaya çıkan Miraç’ın kelime anlamı ise yükselme veya göğe çıkma olarak ifade edilir. Bu kandil Miraç Gecesi olarak da isimlendirilir.

Miraç Gecesi’nin kutsal kabul edilmesi nedeniyle Recep Ayı’nın 27.gecesine ulaşıldığında Müslümanlar tarafından geceyi idrak etmek için çeşitli ibadetler yapılır. Böylelikle günahlardan arınma ve Yaradan’a yakın olma gibi amaçlar edinilir

Miraç Gecesinde Ne Oldu?

Miraç Gecesi’nin Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilmesinin nedeni geçmişte yaşanan olaylardır. 620 veya 621 yılında gerçekleşen Miraç Gecesi’nde İslam’ın son peygamberi Hz. Muhammed (sav) göğe yükselmiştir. Peygamberin göğe yükselmesi Yüce Allah’ın emriyle ve dört büyük melekten biri olan Hz. Cebrail’in eşliğinde gerçekleşmiştir.

Allah tarafından Hz. Muhammed’e (sav) sunulan Miraç iki aşamada gerçekleşmiştir. Bu aşamaların ilkine İsra ikincisine de Miraç ismi verilir. Emir geldiğinde Peygamber Efendimiz Mescid-i Haram’dan Burak isimli bir binekle Kudüs topraklarında bulunan Mescid-i Aksa’ya götürülmüştür. Mescid-i Aksa’ya götürülmesinin ardından ise yine Burak’la Allah huzuruna göğe çıkarılmıştır.